4 жовтня о 21:25 до Аварійної служби «Київгазу» надійшов виклик про надзвичайну ситуацію за адресою вул. Р. Ратушного, 6. На місці було з’ясовано , що вибух у квартирі на третьому поверсі багатоквартирного житлового будинку не пов’язаний із роботою систем газопостачання та газових приладів.

Наголошуємо, що за вказаною адресою розподіл газу напередодні надзвичайної ситуації не припинявся. Вибух спричинила спроба випробувати інфрачервоний туристичний пальник, до якого було приєднано газовий балончик з пропан-бутаном. Чоловік замовив його онлайн та забрав напередодні з пошти. Того ж вечора вирішив вдома спробувати пальник у роботі в одній із житлових кімнат. Прилад загорівся, власник поспішив на кухню, щоб загасити займання водою. У цей момент в кімнаті пролунав вибух, від якого було зруйновано вікно та балкон.

На щастя, жертв та постраждалих немає. Газова мережа і прилади не пошкоджені.

Це вже не перша надзвичайна ситуація, яку спричинило порушення правил безпеки під час випробування газових пальників. В умовах постійних атак ворога на критичну інфраструктуру міста, кияни готуються до проходження складного опалювального сезону. Проте нагадуємо, що газовий туристичний пальник не призначений для використання в житлових приміщеннях. З ключовими рекомендаціями та застереженнями щодо використання газових балонів, туристичних плиток та пальників можна ознайомитися за посиланням – http://surl.li/lvbnp.

Закликаємо споживачів відповідально ставитися до власної безпеки та враховувати правила, які допоможуть уберегти їх та їхніх близьких від надзвичайних ситуацій!

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б