Захист від корозії – запорука довговічності та надійної роботи сталевих газопроводів. Без неї термін служби конструкцій з металу є обмеженим. Тому коли бачите коментарі на кшталт: «Труби лежать собі під землею, хто там їх обслуговує?» – це не більше ніж міф.

«Київгаз» забезпечує безперебійну та ефективну роботу станцій катодного захисту (СКЗ), що захищають від корозії сталеві підземні газопроводи міста. Це включає регулярну перевірку та контроль показників роботи устаткування, проведення заміни окремих елементів чи здійснення капітального ремонту СКЗ. Наразі Управління захисту газових мереж від корозії продовжує капітальний ремонт станцій катодного захисту у Шевченківському районі.

Термін служби так званих «жертовних елементів» – анодних заземлювачів – залежить від низки факторів, зокрема стану поверхні металу та його структури, особливостей корозійного середовища тощо. На одній станції катодного захисту вони можуть слугувати і понад 10 років, але інколи корисний термін дії вичерпується за 5 років. Саме тому перевірка стану обладнання, що забезпечує захист від корозії, проводиться два рази на місяць для кожної з 635 катодних станцій міста.

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б