Наприкінці 2023 року відбулося нормативне врегулювання питання проведення Операторами газорозподільних мереж технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирних будинках. Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 05.12.2023 № 2291 затверджено Типовий договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку . Раніше Міністерством енергетики України було затверджено Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку , а НКРЕКП – встановлено граничні рівні вартості виконання видів робіт та послуг з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків для операторів ГРМ на 2023 та 2024 роки.

Уже з початку 2024 року Оператори ГРМ здійснюватимуть технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків на умовах Типового договорувідповідно до розроблених та оприлюднених графіків. АТ «КИЇВГАЗ» у січні заплановане проведення ТО ВБСГ 105 багатоквартирних будинків. Рахунки за надану послугу надійдуть споживачам після проведення Оператором ГРМ відповідних робіт.

Річний та помісячний графіки ТО ВБСГ багатоквартирних будинків АТ «КИЇВГАЗ» розміщені за посиланням https://kyivgaz.ua/to-vbsg .

Нагадуємо, що послуга технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків – ринкова та надається на договірній основі. Замовник (колективний замовник – в особі управителя будинку, уповноваженої співвласниками особи тощо; споживач за замовчуванням – співвласники багатоквартирного будинку) може як приєднатися до Типового договору з Оператором ГРМ, так і обрати для укладення договору іншого суб’єкта господарювання, який має право на виконання таких робіт. У разі укладення або розірвання договору на ТО ВБСГ багатоквартирного будинку з іншим суб’єктом господарювання, ніж АТ «КИЇВГАЗ», управитель будинку чи інша уповноважена співвласниками особа має повідомити про це Оператора ГРМ протягом 15 календарних днів.

Ознайомитися з Типовим договором на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, граничними рівнями вартості виконання видів робіт та послуг з ТО ВБСГ та кошторисною вартістю ТО ВБСГ багатоквартирного будинку можна у розділі «Послуги» – «Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку».

За посиланням https://kyivgaz.ua/to-vbsg також зібрані відповіді на поширені запитання щодо технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків.

Залишилися питання? Звертайтеся до наших фахівців одним зі зручних способів:

– чатбот у Telegram: https://telegram.me/KyivgazBot

– чатбот у Viber: https://chats.viber.com/kyivgazchatbot

– особистий кабінет на сайті: https://cabinet.kyivgaz.ua

– електронна пошта:

– приватні повідомлення або коментарі на Facebook-сторінці: https://www.facebook.com/kyivgaz.ua

– приватні повідомлення або коментарі в Instagram: https://www.instagram.com/kyivgaz.ua

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б