АТ «Київгаз» пропонує пристрій для ручної врізки у трубопровід під тиском. Модель ПРВ Ду15-Ду25.

Пристрій для ручної врізки у трубопровід ПРВ Ду15-Ду40 (далі - ПРВ) призначений для виконання врізки в трубопроводи діаметром Ду 15 ÷ Ду 40, що працюють під тиском до 0,6 МПа, без зупинки подачі газоподібних або рідких продуктів по трубопроводу, з метою встановлення технологічного обладнання (манометри, відводи, термометри тощо), підключення новозбудованих трубопровідних ліній, байпасних ліній тощо.

ПРВ може застосовуватись у галузях газопостачання, водопостачання, нафтовій та інших галузях. Дозвіл Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України №984.15.32.

 

Врізка виконується вручну методом обертання рукоятки і циліндра механізму врізки. Аналогічно виконується встановлення запірної пробки. 

 

Основні технічні дані:

  • Тиск у трубопроводі - до 0,6 МПа;
  • Діаметри врізних отворів - від 4 мм до 18 мм;
  • Вага одного комплекту ПРВ – не більше 6 кг.

 

Варіанти врізки:

  1. Врізка з метою подачі газу або рідкого продукту споживачу по новозбудованому трубопроводу (малюнок 2). При цьому до трубопроводу приварюється трійник зі штуцером спеціальним, а новозбудований трубопровід приєднується до трійника. Механізм врізки зі свердлом приєднується до кулькового крана і виконується врізка (при цьому газ або рідкий продукт поступає споживачу), після чого кран закривається, механізм врізки від’єднується від крана і замість свердла до нього приєднується запірна пробка, механізм врізки із запірною пробкою знову приєднується до крана і виконується встановлення пробки у штуцер. Механізм врізки і кульковий кран демонтуються.
  2. Врізка з метою встановлення манометрів, термометрів та іншого технологічного обладнання (малюнок 3). При цьому до трубопроводу приварюється штуцер спеціальний, до якого приєднується кульковий кран, а до нього -  механізм врізки зі свердлом і виконується врізка, після чого кран закривається і механізм врізки від’єднуться, а технологічне обладнання приєднується до крана.
  3. Врізка з метою підготовки місця для майбутнього встановлення манометрів, термометрів та іншого технологічного обладнання (малюнок 4). При цьому до трубопроводу приварюється штуцер спеціальний, до якого приєднується кульковий кран, а до нього -  механізм врізки зі свердлом і виконується врізка, після чого кран закривається, механізм врізки від’єднуться, замість свердла до нього приєднується запірна пробка, механізм врізки із запірною пробкою знову приєднується до кулькового крана і виконується встановлення пробки у штуцер спеціальний. Механізм врізки і кульковий кран демонтуються. Від’єднання пробки і встановлення технологічного обладнання також виконується за допомогою ПРВ.

 {gallery}pristrij-dlya-ruchnoji-vrizki-u-truboprovid{/gallery}

Зацікавилися? Запитуйте - дамо відповідь!

 

Телефон: +380 (44) 498-86-99

 

 

Контакт-центр (044) 495-04-04 (097) 495-11-04

Електронна пошта
Адреса для листування Київ, вул. Михайла Бойчука, 4Б